Workshops
Workshops

Root to Crown bij ons in de academie!

Root to Crown workshops met Sjoerd Smeekens op de Academie

Ook dit jaar heeft u de unieke kans nieuwe 'Root to Crown' workshops te volgen op de Academie. Sjoerd verzorgt begin 2020 een aantal interessante workshops binnen het programma van Dentsply Sirona.

Workshopprogramma

Bekijk hieronder het programma van de workshops.

Resto Direct I: Klasse II composietrestauraties en stiftopbouw, 11 januari 2020

Resto Direct II: Composiet in het front, 25 januari 2020
Leer aan de hand van klinische casussen en hands-on oefeningen hoe u een duurzame coronale afsluiting van een endodontisch behandeld element bereikt, hoe u het element het beste voorbereidt op de daaropvolgende restauratie en hoe u de directe restauratie het beste uitvoert. Zowel preparatievormen, optimale adhesieve verbindingen en het bereiken van de juiste occlusale en approximale vormgeving komen aan bod. Bij de eerste workshop ligt de focus op Klasse II restauraties in de zijdelingse delen en bij de tweede workshop op frontrestauraties.

Resto Indirect II – Indirecte adhesieve restauraties en 3D- CAD/CAM restauratieontwerpen (kronen, inlays, onlays, veneers), 15 februari 2020
Tijdens deze workshop wordt ingegaan op de stappen die nodig zijn om een duurzame restauratie te garanderen. Wetenschappelijke onderzoeken laten zien dat endodontisch behandelde elementen met indirecte restauraties een langere levensduur hebben dan met directe restauraties. Is dit met de huidige inzichten en klinische ervaring daadwerkelijk het geval? De sprekers belichten tijdens deze workshop welke indirecte restauraties dan de voorkeur hebben. U leert welke preparatietechnieken hierbij horen, welke materialen de voorkeur hebben in verschillende situaties en hoe met deze materialen een optimale hechting kan worden verkregen. U komt meer te weten over het occlusieconcept over de invloed ervan op de duurzaamheid van de restauratie. Ook het verschil tussen digitaal en analoog vervaardigde restauraties, digitale technieken en de klinische stappen van chairside of extern vervaardigde restauraties komen aan bod. Tot slot wordt wordt belicht met welke nazorg de restauratie de hoogste overlevingskans heeft.

Deze workshop wordt samen gegeven met tandarts Arend van den Akker.

 

Praktische informatie
De workshops duren een hele zaterdag en vinden plaats bij ons op de Academie. Deelnameprijs is € 575,- per workshop. U kunt zich voor één of meerdere workshops inschrijven.

Volg bijvoorbeeld ook de Endo workshops met Joerd van der Meer bij Kontakt der Kontinenten in Soesterber, of de workshop 'Afdruktechnieken bij indirecte restauraties' met Maarten Bekkers bij ons op de Academie.

Voor vragen richt u zich altijd tot de congresorganisatie via onderstaande website. Voor meer informatie over alle workshops en thema's binnen het 'Root to Crown' programma kunt u ook terecht op onderstaande website.

Ga voor meer informatie en inschrijven naar www.root2crown.nl