Academie

Studieavonden

In 2019 zijn we gestart met het organiseren van studieavonden voor enthousiastelingen die zich verder willen ontwikkelen in de reconstructieve tandheelkunde.  Het is voor ons geweldig om te zien hoe de filosofie achter onze cursussen met zoveel enthousiasme door jullie is ontvangen en uitgedragen.

Academie aftercare; Wij hopen hiermee je verder te kunnen ondersteunen de filosofie van de Reconstructieve Tandheekunde te implementeren in de praktijk. Hoe meer je er mee bezig bent, hoe meer je het je eigen maakt.

Deze bijeenkomsten houden we eens per kwartaal op een maandagmiddag en -avond. De inloop is om 16.30 uur waarbij we je verwelkomen met koffie/thee en een gezonde snack, waarna we om 17.00 uur de bijeenkomst starten. Na iedere presentatie is er gelegenheid tot discussie en een vragenronde. Om 18.30 uur onderbreken wij het programma voor een lichte maaltijd en afhankelijk van de hoeveelheid casussen of presentaties zullen we rond 20.30 uur afsluiten. 

De kosten voor deze bijeenkomst zijn € 75,- per persoon (inclusief consumpties en de maaltijd).
Let op; ben je eerder op een bijeenkomst geweest? De starttijd is aangepast. 

Wil je een casus presenteren voor de komende bijeenkomst of in de toekomst? We horen het graag en plannen deze in het programma in. Heb je (nog) geen casus te presenteren? Ook dan ben je van harte welkom. Uit ervaring blijkt dat hoe meer mensen een casus meenemen naar de avond, hoe interactiever deze verloopt; lichtfoto’s en studiemodellen kunnen al voldoende zijn.  

Opgeven kan via academie@reconstructieve-tandheelkunde.nl.

Noteer in ieder geval de data van de bijeenkomsten in 2021 in je agenda:

9 december 2021 - geannuleerd i.v.m. de huidige corona regels 

Vanwege de huidige maatregelen zijn er voor 2021 nog geen nieuwe data gepland.
Wil je graag op de hoogte gehouden worden van de geplande data? Stuur ons dan een e-mail naar academie@reconstructieve-tandheelkunde.nl

In de uitzonderlijke situatie dat we met te weinig deelnemers zijn of te veel afmeldingen door ziekte  kunnen wij besluiten om de bijeenkomst te annuleren.

Voor wie is de studieavond?

Uit de praktijk blijkt dat er regelmatig vragen zijn over een casus of tips bij uitvoeren van het behandelplan gewenst zijn.

Om je hierbij te ondersteunen hebben wij hiervoor een bijeenkomst gerealiseerd voor tandartsen die bij ons een cursus hebben gevolgd. Naast gezamenlijk overleg is het ook mogelijk een afgeronde casus te presenteren. Tevens zal op de studieavond een patiënt worden besproken die recentelijk in de Kliniek voor Reconstructieve Tandheelkunde is gezien; denk hierbij aan het gezamenlijk opstellen van een behandelplan of het evalueren van een afgeronde behandeling.