Workshops
Workshops

Root to Crown bij ons in de academie!

Root To Crown Webinars & Workshops met Sjoerd Smeekens op de Academie

Er staat weer een nieuw seizoen Root to Crown Webinars & Workshops voor de deur. Een praktisch hands-on programma voor de algemeen tandarts.

28 mei 2021 starten we met drie webinars (NIEUW!) en vanaf september ontmoeten wij u graag weer live tijdens één van de zes workshops. Meerdere disciplines komen aan bod: Endo, Resto Direct en Resto Indirect. 

Sjoerd verzorgt een aantal interessante workshops binnen het programma van Dentsply Sirona op het gebied van directe en indirecte restauraties. Daarnaast zijn er de Endo workshops met Joerd van der Meer in Hoevelaken, of de Resto Indirect workshop met Maarten Bekkers in Den Bosch.

U kunt zich inschrijven via www.root2crown.nl.

Workshopprogramma

Bekijk hieronder het programma van de workshops.

Vrijdag 29 oktober 2021 - Workshop Resto Direct I: Klasse II composietrestauraties en stiftopbouw - Sjoerd Smeekens

Zaterdag 30 oktober​ - Resto Direct II: Composiet in het front - Sjoerd Smeekens
Leer aan de hand van klinische casussen en hands-on oefeningen hoe u een duurzame coronale afsluiting van een endodontisch behandeld element bereikt, hoe u het element het beste voorbereidt op de daaropvolgende restauratie en hoe u de directe restauratie het beste uitvoert. Zowel preparatievormen, optimale adhesieve verbindingen en het bereiken van de juiste occlusale en approximale vormgeving komen aan bod. Bij de eerste workshop ligt de focus op Klasse II restauraties in de zijdelingse delen en bij de tweede workshop op frontrestauraties.

Vrijdag 19 november: Workshop Resto Indirect I: First impressie: indirecte partiële restauraties - Maarten Bekkers

Zaterdag 20 november - Workshop Resto Indirect II – Indirecte adhesieve restauraties en 3D- CAD/CAM restauratieontwerpen (kronen, inlays, onlays, veneers) - Sjoerd Smeekens, Arend van den Akker
Tijdens deze workshop wordt ingegaan op de stappen die nodig zijn om een duurzame restauratie te garanderen. Wetenschappelijke onderzoeken laten zien dat endodontisch behandelde elementen met indirecte restauraties een langere levensduur hebben dan met directe restauraties. Is dit met de huidige inzichten en klinische ervaring daadwerkelijk het geval? De sprekers belichten tijdens deze workshop welke indirecte restauraties dan de voorkeur hebben. U leert welke preparatietechnieken hierbij horen, welke materialen de voorkeur hebben in verschillende situaties en hoe met deze materialen een optimale hechting kan worden verkregen. U komt meer te weten over het occlusieconcept over de invloed ervan op de duurzaamheid van de restauratie. Ook het verschil tussen digitaal en analoog vervaardigde restauraties, digitale technieken en de klinische stappen van chairside of extern vervaardigde restauraties komen aan bod. Tot slot wordt wordt belicht met welke nazorg de restauratie de hoogste overlevingskans heeft.
 

Praktische informatie
Deelname workshop is inclusief toegang tot webinar. Kosten zijn € 575,- per workshop*, kosten extra workshop bedragen € 300,-. Bedragen inclusief btw. U kunt zich voor één of meerdere workshops inschrijven.

Voor vragen kan u zich richten tot de congresorganisatie via onderstaande website. Voor meer informatie over alle workshops en thema's binnen het 'Root to Crown' programma kunt u ook terecht op onderstaande website.

Ga voor meer informatie en inschrijven naar www.root2crown.nl